Att regelbunden rökning är skadligt för hälsan är vida känt. Rökningen kan förkorta ditt liv med upp till 10 år om det vill sig illa. Därför bör du ta tag i saken och sluta röka så snart det är möjligt.

Trots all fakta som är känd om hälsoriskerna med rökning väljer många ändå att röka dagligen. En del säger att det beror på att de inte lyckats sluta. Idag finns det dock flera bra alternativ som gör det enklare att sluta så länge du själv har viljan.

Vilka hälsorisker finns vid rökning?

Rökning drabbar hela kroppen och skadar dina organ över tiden. Det påverkar också din generella hälsa där en rökare normalt har sämre kondition än en icke-röckare. Andra komplikationer du kan drabbas av är:

  • Tandlossning
  • Lungcancer
  • Blodproppar
  • Kärlkramp

Dessutom utsätter du även dina nära för alla risker som följer med passiv rökning. Det är speciellt farligt i inomhusmiljöer där luftcirkulationen är mer begränsad än utomhus. Passiv rökning medför i princip samma hälsorisker som aktiv rökning. Därför bör du tänka till en extra gång innan du tänder din nästa cigarett.

Sluta med hjälp av e-cigaretter

Idag finns det ett enklare sätt att sluta och det är med hjälp av elektriska cigaretter. De kallas även för vape ibland. Det blir en mjukare övergång för dig som är van vid nikotin. Med tiden kommer du även att kunna fasa ut din el-cigarett om du önskar. Hos premiumvape.se hittar du ett brett utbud av cigaretter och tillhörande smaker. De har alltid de senaste modellerna så du kan känna dig trygg i att du får äkta produkter av hög kvalitet. Du kan även köpa ett startpaket med allt som behövs för att komma igång med e-cigaretter.

En av de stora fördelarna med e-cigaretter är att du kan välja juicer i flera olika smaker. Det finns allt från blåbär och hallon till kaffe. Dessutom får du i dig en betydligt mindre mängd nikotin om du väljer en e-cigarett. Om du kombinerar ett byte till e-cigg tillsammans med en hälsosam kost och motion kommer du märka att din hälsa blir mycket bättre.