Majoriteten av alla människor är väl medvetna om att arbete inom vården kan vara väldigt slitsamt, men det är inte förrän du själv gör det som du kommer att förstå hur mycket detta arbete påverkar din kropp. Det är mycket spring, få möjligheter till raster och att sitta ner är bara att glömma. Av denna anledning är det extra viktigt att du har rätt arbetsskor.

Dina fötter kan lätt ta stryk om du inte har rätt arbetsskor på dig och detta är extra viktigt om du arbetar inom vården. Det är viktigt att skorna du väljer är ergonomiska, passar dina fötter och att det finns stöd och uppbyggnad. Om du rör dig mycket på arbetet behöver du se till att din sko ger dig stöd i bland annat fotvalv och hålfot. På så sätt kommer dina fötter att få ett mycket bättre stöd när de belastas av din tyngd. Hos https://www.skoproffsen.se/ kan du hitta arbetsskor för alla möjliga tillfällen och många par som lämpar sig utmärkt för den som jobbar inom vården.

Välj rätt skor

Vad är bra skor och hur vet man om en sko är fel? En bra sko kommer att;

  • Vara i rätt storlek
  • Ha stöd och uppbyggnad
  • Vara luftig och ha bra ventilation
  • Ha uttagbara sulor
  • Ha möjlighet att få plats med tillbehör som till exempel inläggssulor och valvstöd

Många pass inom vården kan ge både permanenta och väldigt långvariga belastningsskador som skapar problem. Utöver att dina fötter påverkas av att du ständigt behöver stå upp och förflytta dig så kommer även din kropp att påverkas av alla de tunga lyft som vanligtvis ingår i tjänsten. Du behöver därmed se till att du har god stötdämpning för att på så sätt inte bara skona dina fötter utan hela din kropp. Det är inte ovanligt att använda sig av öppna sandaler men även heltäckande skor är förekommande. Vilken typ av sko du väljer beror på vad ditt arbete inom vården kräver. Det viktigaste är att du kan ha på dig skorna länge utan att de känns svåra att gå i och att du väljer ergonomiska alternativ som underlättar din vardag.